Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Minecraft Jak najlepiej zabezpieczyć serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jaj w tytule poszukuje pluginów które zabezpieczą moj serwer przed atakami (ktos ma op i setuje spawna na 0 oraz inne join/left) oraz poszukuje pluginu jak ktos da ip innego serwa dostaje automatycznie bana

Opublikowano

Pewnie przestraszyłeś się ForceOP ;) . Takich pluginów nie ma. Znajdź programistę, który ci to napiszę ;) .

ForceOP? o.O nie słyszałem o tym szukam tych pluginów ponieważ mój kolega miał serwa ktoś wbił dał //set 0 i po spawnie a ja nie chcę stracić mapki wiem można dać backup ale wole mieć zabezpieczony serwer.

Czy istnieje jakiś plugin który jak ktoś dostaje op to automatycznie mu zabiera?I w configu da sie ustawić kto będzie mieć op lub podobnie ?

Jest plugin gdzie admin banuje gracza to sie wyświetla wiadomość "Gracz [nick] został zbanowany przez [Ranga] [Nick] Lub podobnie

Opublikowano

Prawdopodobnie twój kolega dał graczowi uprawnienia do worldedita i dlatego mógł wpisać //set 0

3728097908.png

Opublikowano

Prawdopodobnie twój kolega dał graczowi uprawnienia do worldedita i dlatego mógł wpisać //set 0

Ja sie pytam jak zabezpieczyc serwer przed atakami a nie jak dal //set 0 -_-

Opublikowano

Zabierz mu uprawnienia WorldEdit, albo zabierz op'a.

Boże widzisz i nie grzmisz...

Tak więc wgraj sobie Nocheatsplus na serwer

Potem jakiegoś anty-xraya np. otherdrops - z kamienia dropi diament itp.

Potem zrób sobie zabezpieczenie na /pl /plugins /? /ver /version ;)

Do botów, wgraj pluginy ''antibot '' antibot-ultra'' trochę to pomaga z zatrzymaniem botów ale nie do końca.

Hmm a może z OPem, koledze się włamali na serwer po przez plugin do logowania , zbyt łatwe hasło?

Opublikowano

Boże widzisz i nie grzmisz...

Tak więc wgraj sobie Nocheatsplus na serwer

Potem jakiegoś anty-xraya np. otherdrops - z kamienia dropi diament itp.

Potem zrób sobie zabezpieczenie na /pl /plugins /? /ver /version ;)

Do botów, wgraj pluginy ''antibot '' antibot-ultra'' trochę to pomaga z zatrzymaniem botów ale nie do końca.

Hmm a może z OPem, koledze się włamali na serwer po przez plugin do logowania , zbyt łatwe hasło?

No nareszcie..Ktoś tu myśli pierwsza konkretna odpowiedź, LIKE.

Opublikowano

anticheat ;D

Lub ktos komus dal op ;D

AntiBot-ataki botow, AntiCheatPlus, ChatControl, lub AntiSpam. Oraz dobry, nie zbagowany plugin na logowanie :)

Kolejny typ mial op moj kolega mial tylko op i zmienial haslo co 1 dzien wiec.. To jakis program wlam na hosting czy cos Mpccraft dzieki like.

Znacie plugin ze jak ktos zareklamuje serwa odrazu dostaje bana?

Opublikowano

Co do OP'a możesz to też zabezpieczyć hasłem . Możesz mieć OP'a tylko po podaniu hasła ;)

Tak więc musisz mieć zainstalowany plugin skript: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/skript/

A potem wgrać skrypt artura ;) Domyślne hasło to 1234

http://www.mpcforum.pl/topic/996058-dlautorski-skrypt-oppassword-op-na-haslo/

Kopiujesz kod do notepad ++, a potem zapisujesz plik pod końcówka .sk np. op.sk ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...